Huis-in-huis
Scroll naar beneden

Huis-in-huis

Uitgangspunt is de achterzijde van een oude Groningse Oldambtster boerderij bewoonbaar te maken door middel van het plaatsen van een hoogwaardig geisoleerd nieuw huisje tussen de gebinten van een oude schuur. Door een zeer beperkt oppervlak hoogwaardig te isoleren is er budget voor nieuwe ingrepen en het opwaarderen van het exterieur. De nieuwe openingen in de gevel en kap versterken de relatie met omliggende tuin.

De overmaat van de ongeisoleerde schuur wordt ingezet als klimaatbuffer of wintertuin. Het nieuwe huis is door middel van vouwpuien volledig te open of te sluiten, afhankelijk van de temperatuur.

01

Uitgangspunt: een Groningse Oldambtster boerderij

02

Het bestaande voorhuis wordt bewoond door een oudere dame. De oude, leegstaande schuur biedt uitkomst voor een extra wooneenheid en maakt daarmee de gewenste mantelzorg mogelijk.

03

Het nieuwe 100m2 volume, tussen de oude gebinten van de schuur.

04

De overmaat van de ongeïsoleerde schuur wordt ingezet als klimaatbuffer / wintertuin. Het nieuwe huis is door middel van vouwpuien volledig te open of te sluiten, afhankelijk van de temperatuur. Een groot deel van het jaar wordt de woning daarmee vergroot.

05

Door een beperkt oppervlak hoogwaardig te isoleren is er budget voor nieuwe ingrepen en opwaarderen exterieur. De nieuwe openingen in de gevel en kap versterken de relatie met de omliggende tuin en landerijen.

Interieurimpressie Huis-in-huis

Omvang / Type:
Verbouw / 160m2 +45m2
Locatie:
Ter Wisch, Sellingen
Opdrachtgever:
Particulier
Oplevering:
2015