Over Studiokaza

Studiokaza is een architectenbureau, opgericht in 2013, en staat sinds 2016 onder leiding van Winfried Zwier (1980). Samen met een zorgvuldig opgebouwd netwerk van specialisten werken we vanuit het centrum van Groningen met veel enthousiasme en zorg aan onze projecten. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk particulieren, daarnaast werken we met verenigingen, ontwikkelaars, overheden en zakelijke opdrachtgevers. 

Sinds de oprichting zijn we inmiddels negen jaar verder en hebben onze portfolio verrijkt met projecten waar we trots op zijn; van de renovatie van een watertoren en verschillende vrijstaande woningen tot verbouwingen. We springen graag aan boord als er een bijzondere invalshoek wordt gevraagd en begeleiden indien gewenst het hele bouwproces, van de eerste schets tot bouwbegeleiding en oplevering. 

(lees meer /scroll door)

Scroll naar beneden

Toekomstbestendig

Hoe we onze gebouwde omgeving inrichten verandert constant. Onophoudelijk passen we het landschap, onze steden, huizen en woonkamers aan. De manier waarop we deze aanpassingen doen wordt in steeds belangrijker mate bepaald door hoe we denken over de wereld waarin we leven en hoe we de toekomst ervan zien.

Als bureau vinden het belangrijk te bouwen aan de hand van duurzame methoden en met bestendige materialen. We proberen de vraag naar energie te beperken door in de basis slimme, praktische uitwegen te bieden. We zoeken binnen onze veranderende omgeving naar oplossingen die toekomstbestendig zijn; gebouwen die duidelijk verankerd in hun omgeving staan en betekenisvol zijn. Het uiteindelijke doel is het maken van gebouwen die ook in bredere zin een duurzame relatie aangaan met hun omgeving.

Verbinden

We zoeken naar verbindingen, omdat juist in de verbinding interessante, onconventionele oplossingen kunnen ontstaan.

 We brengen het oude en nieuwe bij elkaar; we proberen tradities en cultuur -de dingen die hun waarde bewezen hebben- te begrijpen om ze om een nieuwe manier in te kunnen zetten. Ons doel is toegankelijke gebouwen te maken waarin het spanningsveld wordt gezocht tussen vanzelfsprekendheid en verrassing. Altijd zoeken we naar de verbinding tussen gebouw en omgeving, binnen en buiten.

Samen

We werken graag samen met onze opdrachtgevers. We zien het als onze taak mogelijkheden inzichtelijk te maken om bij elke stap vervolgens samen de richting te bepalen. Dit geldt voor iedere fase, op ieder schaalniveau; van de organisatie van het programma tot materiaalkeuzes. Aan de hand van schetsen, maquettes, 3D-beelden en technische tekeningen maken we keuzes stap voor stap steeds inzichtelijk. 

Dit is in de basis het proces. Het resultaat is dat elk project uniek is, op maat gemaakt, samen met onze opdrachtgevers.

ir. Winfried Zwier (C.V.)

01. 10. 1980
architectenregister: 1.090201.016

2013-heden

Studiokaza

Groningen

2011-2012

Dick van Gameren

Amsterdam

2008-2012

Onix

Groningen

2007-2008

De Zwarte Hond

Groningen

2002

Ton Matton / MattonOffice

Wendorff DE  - stage

2001

ZOFA

Groningen  -  stage

2007

Msc. Architectuur - Public Realm

TU Delft

2003

Bsc. Bouwkunde - Architectuur eerste fase

Hanzehogeschool Groningen

 

 

2020

Publicatie de Architect - Waterwoning Eelderwolde 28/8/'20

2019

Publicatie Archidat Bouwformatie - Eshuis Dwingeloo 5/3/'19

2018

Publicatie de Architect - Eshuis Dwingeloo 5/9/'18

2013

Shortlist Europan 12 - Assen

2003

Finalist Vitae Bouw Award