Over Studiokaza

Profiel:

Studiokaza is een jong architectenbureau, opgericht in 2013 door ir. Peter van der Knoop (1976) en ir. Winfried Zwier. (1980)

Sinds 2016 staat Studiokaza onder leiding van Winfried Zwier. Samen met een zorgvuldig opgebouwd netwerk van specialisten werken we vanuit het centrum van Groningen met veel enthousiasme en zorg aan onze projecten. Wij begeleiden indien gewenst het hele bouwproces, van de eerste schets tot bouwbegeleiding en oplevering. 

 

Visie:

Onze omgeving verandert constant. Onophoudelijk passen we het landschap, onze steden, dorpen en huizen aan. Binnen deze continu veranderende omgeving zoeken wij naar oplossingen die toekomstbestendig zijn; gebouwen die duidelijk verankerd in hun omgeving staan en betekenisvol zijn. (lees meer /scroll door) 

Scroll naar beneden

Toekomstbestendig

Hoe we onze gebouwde omgeving inrichten verandert constant, maar wordt in steeds belangrijker mate bepaald door hoe we denken over we wereld waarin we leven en hoe we de toekomst ervan zien.

Als bureau vinden het belangrijk om te bouwen met duurzame materialen die onze voetafdruk zo klein mogelijk maken. We proberen in onze projecten de vraag naar energie te beperken door slimme oplossingen te bieden. We hebben daarbij een bijzondere interesse ontwikkeld voor toekomstbestendige, innovatieve woonconcepten en half-klimaten. Het uiteindelijke doel is het maken van gebouwen die ook in bredere zin een duurzame relatie aangaan met hun omgeving. 

Verbinden

We zoeken naar verbindingen, omdat juist in de verbinding interessante, onconventionele oplossingen kunnen ontstaan. We brengen het oude en nieuwe bij elkaar; we proberen de dingen die hun waarde bewezen hebben -tradities en cultuur- te doorgronden om te kunnen vernieuwen. Ons doel is toegankelijke gebouwen te maken, waarin het spanningsveld wordt gezocht tussen vanzelfsprekendheid en verrassing. 

Betrokken

We zijn geïnteresseerd in toekomstgerichte, duurzame oplossingen omdat we betrokken zijn. We streven naar betekenisvolle gebouwen die iets uitdrukken of iets teweeg brengen. 

Het huis dat wordt gebouwd op het stuk grond dat even daarvoor misschien een deel van de natuur was, waarvoor bomen zijn gekapt, of water is gedempt: deel van een ecosysteem. Wij voelen ons verantwoordelijk dat huis te ontwerpen.

(foto: Peter van der Knoop)

ir. Winfried Zwier (C.V.)

01. 10. 1980
architectenregister: 1.090201.016

2013-heden

Studiokaza

Groningen

2011-2012

Dick van Gameren

Amsterdam

2008-2012

Onix

Groningen

2007-2008

De Zwarte Hond

Groningen

2002

Ton Matton / MattonOffice

Wendorff DE  - stage

2001

ZOFA

Groningen  -  stage

2007

Msc. Architectuur - Public Realm

TU Delft

2003

Bsc. Bouwkunde - Architectuur eerste fase

Hanzehogeschool Groningen

 

 

2013

Shortlist Europan 12 - Assen

2003

Finalist Vitae Bouw Award