loading

Basementhouse / A family home

Studiokaza ontwerpt een plan voor een vrijstaande woning voor een jong gezin in Rietwijk, Eelderwolde.

Aan de buitenzijde laat de bijzondere indeling van de woning al een glimp van zich zien. Het souterrain kent een open verbinding met de open begane grond, hier biedt een royale woonkeuken optimaal toegang tot de zuidgelegen besloten tuin. Bovenop het souterrain liggen woonkamer en aangrenzend de deels overdekte veranda. (1m...

Scroll naar beneden

Onlandhuis / 'Under the mango tree'

Het kavel, onderdeel van een recente uitbreiding grenzend aan de stad Groningen ligt letterlijk op de grens van stad en land: Groningen en Onlanden. Daarmee is de archetypische plek het belangrijkste ontwerpuitgangspunt van de woning. 

De plek refereert aan het oerbeeld van de grens tussen ‘open veld’ en de ‘luwte van het bos’. Een plek die tegelijkertijd overzicht geeft en bescherming biedt.

 

Beeldreferentie...

Scroll naar beneden

Villa Planckensloot

Studiokaza was commissioned to make a design proposal for a villa in Midlaren. Fundamental design principles originate from the site, that is located in Drenthe -a rural, northern province of Holland. Morphologically, Villa Planckensloot is based on the classic barn, a widespread posture in the area. 

The provincial route between Zuidlaren and Groningen was a conceptual starting point in terms of movement and altering...

Scroll naar beneden

EsHuis

Het ontwerp zoekt in vorm en materiaal aansluiting bij zowel de nieuwe uitbreidingswijk van het dorp als het aangrenzende oude essenlandschap. 

Aan de tuinzijde is de achtergevel grotendeels teruggerooid waardoor een royale overdekte buitenruimte onstaat, als overgang tussen binnen en buiten. Binnen deze abstract vormgegeven ingreep - gematerialiseerd in hout en glas- bevinden zich alle gevelopeningen in zuid,- en westgevel....

Scroll naar beneden

Keizerlibel

Studiokaza is gevraagd een ontwerp te maken voor een vrijstaande woning in Ter Broch.

De begrenzing van ruimte; hoog laag nauw, wijds, richting en schakeling staat als thema centraal. Het ontwerp kenmerkt zich daarnaast door uitgesproken relaties aan te gaan met omgeving. 

Meer informatie volgt.

Scroll naar beneden

Huis-in-huis

Uitgangspunt is de achterzijde van een oude Groningse Oldambtster boerderij bewoonbaar te maken door middel van het plaatsen van een hoogwaardig geisoleerd nieuw huisje tussen de gebinten van een oude schuur. Door een zeer beperkt oppervlak hoogwaardig te isoleren is er budget voor nieuwe ingrepen en het opwaarderen van het exterieur. De nieuwe openingen in de gevel en kap versterken de relatie met omliggende tuin.

De...

Scroll naar beneden

Dubbele woning Ter Borch

Essentieel uitgangspunt van het ontwerp zijn de onderling afwijkende wensen van beide opdrachtgevers als het gaat om gebruik (en daarmee de organisatie) en bijvoorbeeld de omvang en privacy (relatie tot straat en tuin). De ruimtelijke vertaling van de eisen en wensen van de bewoners heeft met nadruk niet geleid tot een spiegelsymmetrisch volume, maar tot een asymmetrisch geheel waarbinnen de individuele wensen van beide...

Scroll naar beneden

Over Studiokaza

Profiel:

Studiokaza is een jong architectenbureau, opgericht in 2013 door ir. Peter van der Knoop (1976) en ir. Winfried Zwier. (1980)

Sinds 2016 staat Studiokaza onder leiding van Winfried Zwier. Samen met een zorgvuldig...